Kolyma Kennels

Copyright © 2015 Els O. van Lierop. Website by Labyrinthos.

De Siberian Husky is een ras, dat in ons land nog geen al te grote bekendheid heeft. Dit is begrijpelijk daar zij van origine sledehonden zijn, die in vroeger jaren in de poolstreken hun werk verrichtten. Nog worden heden ten dage in Noord Amerika en vooral Alaska sledehonden-races ge­houden die in de wijde omtrek met grote belangstelling gevolgd worden.

Tot de vele charmes van deze honden behoren o.a. hun onafhankelijke aard en hun uiterlijk, waarbij het opmerkelijk is, hoezeer in aftekening deze dieren van elkaar kunnen verschillen en toch elk voor zich een prachtige vertegenwoordiger van hun ras kunnen zijn.

Wij zijn uitermate verheugd om U in dit Kerstnummer van de Hondenwereld voor het eerst van het bestaan van onze Siberian Husky Kennels kennis te kunnen geven.

Op bovenstaande foto ziet u honden die wij rechtstreeks uit Alaska importeerden en die allen afkomstig zijn van de bekende Alaskan Kennels” in Anchorage. Enkelen maakten deel uit van sledehonden-spannen, waarmee met succes aan de races in Anchorage werd deelgenomen.

Wij hopen met het voor onze kennels beschikbare fokmateriaal te komen tot een eigen fok, waarin de show-” en werk”-eigenschappen behouden zullen blijven.

Behalve de vreugde die het hondenbezitters geeft met hun dieren op tentoonstellingen uit te komen en te laten beoordelen, bestaat sedert enkele jaren ook de gelegenheid “wintersport” met hen te bedrijven. Ieder jaar zo tegen januari kan worden deelgenomen aan een sledehondenkamp in Zwitserland, dat wordt georganiseerd door de “Schweizerische Klub för Nordische Hunde.”

Wij hopen in januari a.s. met onze honden aan dit kamp deel te nemen en daar hen en onszelf een heerlijke tijd te bezorgen.

Kolyma Kennels


Hieronder de eerste advertentie waarin wij Kolyma Kennels
introduceerden  in het Kerstnummer van De Hondenwereld van 1968.

Onze eerste dogbox, onze eerste Moodysleden en de eerste Hollandse Anadyr honden. Vele sleden en vele Anadyr honden zouden volgen.


Van links naar rechts boven: Alaskans... Ch. Sha Luk King (Red), Malcheck, Chatka & Nanook of Anadyr.


Van links naar rechts below: Alaskans... Arnak, Ch. Sascha (Blackey) & Mishonak (Whitey) of Anadyr.