Kolyma

Kennels

Copyright © 2015 Els O. van Lierop. Website by Labyrinthos.

Clubs en Kennels NL


De geschiedenis van de sledehondensport in Nederland en Centraal Europa vind je op de Kennels EU bladzijde. Veel van de Nederlandse mushers en kennelhouders speelden een belangrijke rol in het ontstaan en organisatie van de sport in de late 1960 en begin 1970’er jaren. Vaak moesten ze grote afstanden afleggen om aan de wedstrijden in Europa deel te nemen.


Informatie over hen allen en hun kennels kan je hier vinden.


Op deze bladzijde een historische foto van velen van de meest belangrijke mensen die aan de basis hebben gestaan van de Siberian Husky en de sport in Nederland.

De Nederlandse teams en hun handlers die deelnamen aan het
Europees Kampioenschap in Tannheim, Oostenrijk 1981.

Van links naar rechts:

Klaas Stapert (Navarana Kennels); Ton Schild (Kamtchatka); Frans Willemse; Jan van Vliet (Saskylakh); Wim Dupré (Charvak); Aad Hekkers (Konetaiv); Hans Bos (Chenok); Lau van Leeuwen (Kolyma); Rik Schaafstal (Rijiska); Siep de Ruiter; Gerard Krabbendam;  Titus Kleinsma; Leo den Ouden (Severnoi Zemli); Leo van Pieterson (Ilaranaitok); Ad van der Wiel.

Zittend van links naar rechts:

Jikke Schaafstal; Els van Lierop; Yvonne van Vliet; Ineke Schild; Marijke Hekkers; Nel Schouten; Karin Bos; Lenie van der Broek & Wob Schaafstal; Nel van Pieterson; Mieke Dupré; Loes Stapert; Mevr. Kleinsma & kind; Gryte Schaafstal; Adry Voorbach; Annemarie van der Wiel.